Een tweedehands horloge, ook wel 'pre-owned' genoemd, is voor veel mensen een aantrekkelijke optie.
Bij gebruikte horloges zijn veel verschillende soorten beschikbaar, waaronder horloges die niet meer gemaakt worden (discontinued). Gemiddeld bespaar je bij een tweedehands horloge zo’n 20% tot 40% vergeleken met de nieuwprijs.
Genoeg reden dus om te kiezen voor een tweedehands model. Met onze handige tips hieronder maak je zeker een goede keuze.
Wil je een klassiek model of iets moderns? Zoek je een horloge voor dagelijks gebruik of voor speciale gelegenheden? Of misschien wel voor allebei?
In je zoektocht naar een tweedehands horloge is nadenken over wat je wilt de eerste stap. Denk vooral eens na over je levensstijl en welk horloge daar goed bij zou passen.
Denk ook na over de merken die je aanspreken en de functies of specificaties die voor jou belangrijk zijn. Wanneer je duidelijk weet welk type horloge je wilt, zul je altijd een betere beslissing nemen.
Alles heeft zijn voor- en nadelen. Ook de aanschaf van een tweedehands horloge. Zorg dat als je kiest voor pre-owned je hier een bewuste keuze in maakt. Dit zijn een paar overwegingen die je mee kunt nemen in je keuze:
Is het je duidelijk geworden waar je ongeveer naar op zoek bent? Dan is het nu tijd om meer onderzoek te doen. Waarschijnlijk is het horloge of model dat je op het oog hebt beschikbaar in verschillende opties. Denk aan bijvoorbeeld kleuren, maten, bouwjaren en andere specificaties.
Dit zijn allemaal dingen die ook vaak invloed hebben op de prijs. Kijk eens naar het online aanbod en je ziet al snel de verschillen en prijzen. En wie weet vind je nog een model dat je nog meer aanspreekt.
Grondig onderzoek is zeker bij een kostbaar horloge zoals een Rolex belangrijk. Zorg dat je weet wat voor kenmerken jouw horloge uniek maakt, zoals het gebruikte uurwerk. En verdiep je in die kenmerken, zodat je een imitatie- of nephorloge van echt weet te onderscheiden.
Stel dat je je huiswerk hebt gedaan en een horloge op het oog hebt. Dan heb je eigenlijk twee opties. Je plaats gelijk je bestelling, of je probeert een fysieke afspraak in te plannen.
Als dat laatste mogelijk is, is dat zeker aan te raden. Zo voorkom je hopelijk dat je je horloge na een paar weken alweer wilt verkopen. Foto’s kunnen er altijd net iets anders uitzien dan in het echt. Om een horloge goed te kunnen beoordelen, moet je het toch echt in het echt zien; fysiek, houd het vast, doe het om je pols, draag het…
Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs van een tweedehands horloge. Maar blijf wel realistisch. Kijk altijd even online naar wat de prijzen ongeveer zijn. Dan weet je waar je ongeveer aan toe bent en kun je voorbereid het gesprek in gaan.
Hou er ook rekening mee dat de horlogemarkt altijd in beweging is. Die Omega Speedmaster die je vorig jaar zag, kan nu ineens veel duurder of goedkoper zijn…
Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Denk altijd logisch na en zorg dat je de verkoper van je horloge vertrouwt. Of je nu koopt bij een winkel of online, controleer altijd de reputatie van de verkoper. Lees beoordelingen, vraag om referenties en controleer of er garanties zijn.
Reviews zijn tegenwoordig goud. Bij partijen als Chrono24 en ook Trustpilot zijn reviews door horlogeaanbieders niet te faken. Dus als je daar vele goede reviews leest, dan weet je eigenlijk al zeker dat je te maken hebt met een goede, betrouwbare aanbieder.
Bij twijfel is het beter om verder te zoeken naar een verkoper die je wel vertrouwt. Bij Dux hebben wij altijd een veelzijdig aanbod van soorten horloges. Twijfel je nog? App, mail of bel ons en we denken graag met je mee.
Onze prijzen kunnen op handelsplatformen van derden hoger zijn. Als u ervoor kiest rechtstreeks zaken met ons te doen, gelieve dan niet via die platformen contact met ons op te nemen.